Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Akademia PvP - przemyślenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam do Was pytanie: Czy zagralibyście na serwerze którego założeniem jest nauczenie PvP przez doświadczonych graczy tych mniej doświadczonych?

Ile slotów powinien mieć taki serwer? Ile RAMu aby nie było lagów? Premium czy NonPremium?

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

27977928268506397210.png

Opublikowano

Według mnie lepiej zorganizować 30 slotowy serwer z jakimś naborem np. 20 uczniów i 10 nauczycieli. Uczenie 100 osobowej bandy mija się z celem bo będzie panował straszny chaos.

Opublikowano

A załóżmy na 30s ile wziąć RAMu?

Jeżeli chodzi o mnie, polecałbym około 40 slotów.

Co do Twojego pytania, na 30s około 3-4 GB RAM (chociaż lepiej z 4, ponieważ trzeba też coś zostawić dla serwera ;))

A i lekko wracając do @topic

Ja bym raczej chętniej zagrał na jakimś serwerze only premium (ewentualnie non-premium za jakieś 7-11 zł sms (od razu serwer trochę zarobi, jeżeli typ rozgrywki będzie fajny ^^))

Pozdrawiam.

Opublikowano

Slotów może być tyle na ile masz pieniędzy.

Ja bym polecił chociaż 50 slotów czyli jakieś 5GB RAM.

Jeśli stać Cie na kupno pluginów to wydaje mi się że dałoby radę coś takiego zrobić też w pluginach. 

Coś na zasadzie zadań np. rzuć perełką w dane miejsce, zrób water skill'a do fosy i jak do PvP to można zrobić jakiegoś zombie "przykładowy gracz" i zadania np. uderz zombie kilka razy (strefa) bez dostania obrażeń, zabij przeciwnika bez zgonu itp. (to wszystko najlepiej w jakimś nie za dużym terenie aby gracz nie mógł uciekać za bardzo).

Wydaje mi się że takie coś byłoby całkiem spoko na zasadzie zadań że trzeba aktywować a za wykonanie dostajesz jakieś monety, punkty rankingu.

PS: Tylko pamiętaj że wtedy musiałbyś mieć zabezpieczenia lub dużo adminów żeby ciągle sprawdzali graczy czy nie cheatuja np. killaura.

Opublikowano

50slotow a GB RAM 4

puk puk - kto tam? - ja - czyli? - BEZMÓZG 

Na 30 slotów weź sobie z 2-3 GB ramu powinno wystarczyć.

halo? kim jestem? - jesteś nic nie wiedzącym dzieckiem

jak na 30 slotów można wziąść 2 gb ramu

---------------------------

slotów daj 60

ramu 6gb, 7gb coś musi zostać na pluginy i serwer

musiałbyś mieć 50102398123 adminów którzy by siedzieli 24/7 i patrzyli czy ktoś cheatuje i musiałbyś mieć dobrą reklame.

1399298830-U815990.png

chcesz limit?

możesz dać, będe szpanował

@#e3uS $WAG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...